ABC fitnes oprema

fitnes-oprema-trgovinaMarsikdo se loti telesne vadbe tako, da kupi cel kup drage opreme, ki pa je nato nazadnje morda celo ne uporablja. Katera pa je tista fitnes oprema, ki se najbolje obnese in v katero velja vložiti, pa čeprav je na videz popolnoma preprosta?  Za začetek ne gre brez kolebnice. Poskoki s kolebnico bodo nadomestili vsa draga orodja za kardio-vaskularno vadbo, saj boste z njimi hitro dosegli povišanje srčnega utripa in pospešili pretok krvi, kar bo zahtevalo večjo količino kisika. Nobene potrebe ne bo po tekalni stezi ali teku v naravi, saj boste s kolebnico v desetih ali petnajstih minutah dosegli enak učinek.

Naslednja stvar naj bo drog. Tega lahko namestite med podboje vrat ali obesite na vrata, vsekakor pa ni namenjen zgolj tistim, ki želijo okrepiti svoje bicepse. Vaje na drogu zahtevajo sodelovanje več mišičnih skupin. Če se boste na drogu dvigovali, boste res naredili največ za mišice rok in ramenski obroč, prav tako pa lahko na drogu zgolj visite in pred seboj iztegnjene dvigujete noge. S tem boste izboljšali trebušne mišice in mišice stegen. Kaj pa, če noge pokrčite in kolena pritegnete enkrat k levemu, drugič k desnemu boku? Poskrbeli boste za stranske mišice trupa in tudi za mišice zadnjice.

Naslednja preprosta fitnes oprema, ki ne sme manjkati, je stojalo, sicer namenjeno dvigovanju trupa in krepitvi trebušnih mišic, a če ga uporabite drugače in sedete poleg njega tako, da je za vami, nato pa se z rokama primete zanj in od tal dvignete zadnjico, boste krepili mišice zadnjice in hrbta. Pa še marsikatero drugo vajo je možno izvajati na njem, na primer vaje »plankanja«, ki temelji na položaju za sklece, vendar zahteva, da imate ves čas napete trebušne mišice in mišice zadnjice.

ABC fitnes oprema naj bo torej kolebnica, drog in pripomoček za dvigovanje trupa. Morda boste hitro ugotovili, da vam to popolnoma zadošča in ne potrebujete ničesar drugega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *