Bachove kapljice

bachove kapljiceVsi smo že slišali za Bachove kapljice. Vemo, da resnično delujejo proti stresu in čustvenim stiskam, ki jih je v hitrem delovnem in domačem okolju vse več. Od kod ime Bachove kapljice? Dr. Edvard Bach je bil angleški zdravnik, ki je razvil metodo cvetnega zdravljenja podobno homeopatiji. Le-ta se ne posveča le zdravljenju bolezni in njenih simptomov ampak skuša odpravljati predvsem njene vzroke.Bach je zbral 38 rastlin in iz njih pripravil cvetne kapljice, cvetni esence. Cvetne ali Bachove kapljice naj bi vplivale na neravnovesja v našem telesu, tako na čustvena kot mentalna pa tudi fizična.

Bachove kapljice bi nam naj pomagale torej vzpostaviti ravnovesje, nas napolniti z energijo. Vsaka mešanica se pripravi na poseben načni. Naenkrat lahko vsebuje le 7 cvetnih esenc in vsaki mešanici je dodana še čista studenčnica. Izberemo jih glede na naše počutje, obenem pa moramo vedeti, kaj kateri cvetni pripravek vsebuje oziroma katere rastline so namenjene posameznim boleznim. Vedeti moramo tudi, da če izberemo napačno rastlino oziroma cvetko, nam le-ta ne škoduje, vendar nam tudi pomaga ne.

In kako uporabljamo Bachove kapljice, oziroma cvetni pripravek? Cvetove, ki si jih vsak posameznik izbere sam, glede na lastnosti rastline in svoje počutje, zmešamo s 30 ml vode, nato pa jemljemo 4 kapljice 4 krat dnevno tako, da jih damo pod jezik ali zmešamo v vodo in pripravek spijemo. Ko mešanico porabimo, je najbolje, da se vprašamo ali se počutimo bolje ali ne in ali je smiselno nadaljevati z enakimi cvetnimi esencami ali pa jih je bolje zamenjati.

Bachove kapljice niso nadomestilo za zdravnika, lahko pa nam pomagajo pri izboljšanju našega počutja in so pot k hitrejšemu okrevanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *