Nakup fitnes uteži

fitnes utežiPred nekaj meseci sem začela skrbeti za svoje telo in sem se začela ukvarjati s tekom. Moram priznati, da je bilo na začetku precej naporno, sedaj pa že skoraj vsak dan brez težave tečem tudi tri četrt ure. Seveda pa mi zdaj tek ni več povsem dovolj, kajti rada bi tudi nekoliko bolj oblikovala zgornji del telesa, zaradi česar sem pričela razmišljati o nakupu fitnes uteži. Ker se na te stvari prav nič ne spoznam, sem v trgovini s športnimi pripomočki in opremo prodajalca nekoliko povprašala o tem, kaj mi priporoča, pa me je seveda najprej povprašal, s kakšno vrsto vadbe z utežmi se nameravam ukvarjati.

seveda mu nisem znala odgovoriti, saj nisem še ničesar planirala. Tako sem se odločila, da fitnes uteži še malo počakajo in bom raje najprej razmislila o tem, kaj bom dejansko počela. Vem, da neke dolgočasne vaje z ročkami niti niso zame, variante kot je krosfit pa se mi zdijo preveč naporne (zaenkrat). In dejansko nimam prav nobenih izkušenj in v rokah sploh nisem močna, tako da se za nekaj zelo intenzivnega sploh ne bi upala odločiti. Tako sem nazadnje ugotovila, da sploh ne potrebujem fitnes uteži, temveč bodo za začetek povsem dovolj pripomočki za vadbo z lastno težo. Tako sem si najprej naročila trakove za vadbo, ki spominjajo na TRX, vendar se namestijo na vrata – in priznati moram, da sem z njimi več kot zadovoljna. Izvajam lahko veliko vaj za roke in ramena ter trebuh, pa tudi vaje za noge. Kadar zunaj dežuje se zdaj nič več ne obremenjujem, da ne morem teči, temveč enostavno delam s trakovi.

Seveda pa ideje za nakup fitnes uteži še nisem opustila. Sedaj malo preverjam različne oblike vadbe in različne programe, ki so na voljo na spletu, in počasi ugotavljam, kaj mi je všeč in kaj ne. Kot zaenkrat kaže, bodo moje fitnes uteži kar »resne«, saj me zaenkrat najbolj mika vadba z veliko utežjo.

Vas zanima kako kupiti sobno kolo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *