Francoščina

francoščinaFrancoščina je poleg Španščine in Portugalščine eden najpomembnejših romanskih jezikov. Francoščino govori po oceni statistike ogromno število ljudi, predvsem v Evropi. Francoščina je materin jezik v Franciji, govorijo pa jo tudi v njenih sosednjih državah Švici, Luksemburgu, Belgiji. Francoščina (svetujemo vam, da se udeležite tečaja Francoščine, ki ga organizira jezikovna šola Lingula. Kliknite na http://www.francoscina.com/ za več informacij) velja za uradni jezik tudi v Evropski Uniji. Prav zaradi vse večje pomembnosti francoščine v Evropi in svetu, bi bilo morda zanimivo in predvsem koristno učenje francoščine.

V Sloveniji se francoščino že uvaja v osnovne šole kot dodatni predmet. V nekaterih srednjih in višjih šolah pa je francoščina kot izbirni predmet pri pouku. Francoščina bo oziroma je že vse bolj pomembna tudi v poslovnem svetu, saj je Francija gospodarsko in politično precej aktivna. Poleg učenja v šolah imamo pri nas veliko možnosti, da se francoščino lahko naučimo. Najbolj priporočljivi so tečaji francoščine, kjer nas strokovnjaki na pravilen način naučijo francoščino.

Vsekakor pa je znanje francoščine poleg gospodarskih in političnih odnosov zanimivo in dobrodošlo tudi, kadar se odločimo za kakšno prijetno avanturo po Franciji ali kakšni francosko govoreči državi. Poleg tega, da je koristna pri vzpostavljanju novih odnosov na vseh področjih, nas francoščina spominja na romantiko, saj je zelo melodičen jezik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *