Odškodnine – odvetnik

odskodnine odvetnikOdvetnik za odškodninsko pravo mora poznati vrsto področij, za uspešno opravljanje svojega dela. Stranke, ki se obračajo po pomoč na odvetnika za odškodninsko pravo imajo primere, ki se nanašajo na: nezgodno smrt, hude telesne poškodbe, prometne nezgode, delovne nezgode, padci na zasebnih in javnih površinah ter nazadnje malomarno zdravljenje. V tem prispevku bomo izpostavili, na kakšen način lahko odvetnik za odškodninsko pravo pomaga in svetuje stranki, ki je imela hudo telesno poškodbo.

Odvetnik za odškodninsko pravo mora imeti bogate in dolgoletne izkušnje pri obravnavanju hudih telesnih poškodb, ki jih navajamo v nadaljevanju:

  • možganske poškodbe,
  • izgube okončin ali drugih delov telesa,
  • poškodbe hrbtenice in posledične paralize,
  • izgube vida ali sluha,
  • zlomi rok, nog in drugih kosti,
  • hude psihološke posledice,
  • druge življenje-spreminjajoče poškodbe.

Odvetnik za odškodninsko pravo se zaveda, da imajo vse naštete poškodbe uničujoč učinek na življenje prav vsakega poškodovanca in njihove bližnje. Enako kot velja pri smrti poškodovanca, velja tudi pri hudih telesnih poškodbah, da so svojci upravičeni do odškodnine, in sicer zaradi duševnih bolečin, ki so jih trpeli zaradi hude invalidnosti svojega naj bližnjega.

Odvetnik za odškodninsko pravo ve, da lahko po hudih telesnih poškodbah tudi po daljšem časovnem obdobju pride do nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja oškodovanca. V takšnem primeru lahko odvetnik za odškodninsko pravo uredi dodatno odškodnino za primer poslabšanja zdravstvenega stanja.

Pomembno je prav tako, da v takšnih primerih stopi stranka čim prej v kontakt z odvetnikom za odškodninsko pravo, oziroma dobro, je da stopi stranka v kontakt še pred zaključkom zdravljenja. Razlog tiči v tem, da se pri tovrstnih poškodbah v večini primerov razvijejo tudi hude psihične ter duševne posledice, ki pa se lahko pokažejo šele v tednih ali celo mesecih po poškodbi. Odvetnik za odškodninsko prave, na tem področju pomaga strankam prepoznati in razumeti te znake simptomov ter hkrati zna svetovati, kako se spoprijeti s tovrstnimi težavami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *