Ograje, ki omejujejo, a ne ovirajo pogleda

žičnate ograjeKo je naše podjetje odprlo svoje nove poslovne prostore v stavbi v industrijsko obrtni coni, okoli njih nismo imeli ograje, saj smo imeli zunaj na dvorišči postavljene zgolj službene avtomobile, ves material in ostalo, kar se potrebuje pri delu, pa je bilo skladiščeno v notranjosti. Zaradi tega se nam ni zdelo, da bi bila potrebna ograditev – ni se nam namreč zdelo, da bi lahko do stavbe prihajali nepridipravi in pustošili okoli nje. Za samo notranjost pa smo seveda poskrbeli. Že nad vhodom je bil video nadzor, pa tudi v notranjosti smo imeli varnostne kamere ter tudi senzorje gibanja.
Izkazalo se je, da smo se motili, in že kakšnega pol leta kasneje smo se vseeno odločili tudi za namestitev žičnate ograje.

Zakaj? Res ni bilo pri naših prostorih nikoli nič uničenega in nihče ni skušal vdreti, a kazalo je, da se na parkirišču pred njim ponoči rada dobiva mladina in popiva – ob ponedeljkih zjutraj smo tako pogosto naleteli na pločevinke, plastenke, razbite steklenice, cigaretne ogorke … Odločitev, da je potrebna namestitev ograje, je bila torej povsem logična.

Ker smo želeli ograjo, ki nepovabljene drži zunaj, hkrati pa ni videti grozeče oziroma ne vdaje vtisa, da smo se zabarikadirali in zazidali, smo se odločili za namestitev visoke žičnate ograje, ki deluje precej nevsiljivo – takšne, ki jo marsikdo uporablja za ograditev vrta, da ga zaščiti pred divjadjo. Tako je vstop mogoč zgolj skozi vrata za pešce ali električna vrata na vodilih za avtomobile in tovornjake. In od zunaj ter od daleč je naša lepa poslovna stavba seveda še vedno dobro vidna, tako da jo tako šoferji kot poslovni partnerji najdejo brez težav, prav tako pa ob prihodu nimajo občutka, da so vstopili v neko visoko varovano območje. Ograje, ki daje strašljiv videz, pri poslovnih prostorih, v katerih sprejemaš tudi stranke in poslovne partnerje, namreč gotovo ni dobro postaviti – razen, če se ukvarjaš z dejavnostjo, kjer je visoka varnost dejansko na prvem mestu in je treba že na zunaj dajati vtis, da si nepremagljiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *