Peskalna komora

Za optimalno peskanje profila se uporabljajo 2 šobi. Program avtomatsko regulira hitrost vrtenja valja in pomik šob. Vsaka šoba v peskalni komori je usmerjena v svojo stran. S takšno postavitvijo šob v peskalni komori se omogoča optimalno peskanje čelnega in vzvratnega profila puščenega po struženju. Avtomatski program peskalne komore s pomočjo laserskih merilnikov odčita pozicije na katerih morajo začeti peskati objekt, ki je v peskalni komori, nameščene šobe. Vas zanima kako deluje peskalna komora?

V kolikor so v peskalni komori npr. 2 šobi, potem laserski merilnik določi kje mora začeti s peskanjem prva šoba in na katerem mestu začne z istim opravilom še druga šoba, ki je nameščena v peskalni komori. Peskalni šobi delujeta neodvisno druga od druge. Ko je peskanje končan se obe šobi vrneta nazaj na začetno mesto peskanja. Sledi faza izpihovanja. Ta proces omogoča izpihovanje praha in peskalnega medija z objekta, ki se je peskal v peskalni komori.

Peskalna komora omogoča hitrejše in kvalitetnejše peskanje. Dosega se boljša površina peskanja, hitrejši časi obdelave objektov, ki so v peskalni komori ter manjša poraba energentov.

Vabimo vas, da si ogledate kaj vse omogoča robotizirana peskalna komora, ki so so postavili v podjetju Blasttehnik. Vsekakor gre za eno izmed tehnološko najbolj naprednih komor za peskanje v regiji. Peskalna komora omogoča peskanje objektov dolžine do 15 metrov in teže kar do 20.000 kilogramov.

Uporaba najnaprednejših tehnologij omogoča, da je za upravljanje peskalne komore dovolj ena oseba. In ne samo to, peskalna komora se upravlja na zelo preprost način in sicer prek zaslona na dotik.

Za dolgo življenjsko dobo peskalne komore poskrbimo tudi tako, da za peskanje uporabljamo najkvalitetnejši peskalni medij. V kolikor je le-ta slabe kvalitete, lahko mehansko poškoduje napravo, lahko zamaši šobe kot tudi cevi. Peskalni medij kot je npr. kremenčev pesek je potrebno redno menjavati, saj se njegova kvaliteta s časoma in sicer ob večkratni uporabi, slabša.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *