Poliranje

poliranjePoliranje je postopek odstranjevanja delcev, ki se uporablja za lepši videz poliranega predmeta. S poliranjem se odstrani oksidacija, ustvari se odbojna površina, ki pripomore pri zmanjševanju poškodb. Poleg poliranja vozil pa poznamo zudi industrijsko poliranje. V podjetju Minox se že več kot 20 let ukvarjajo z vibracijskim poliranjem tudi s poliranjem tehnično zahevnih izdelkov.

V večini primerih oziroma najbolj pogosto se polirajo vozila, pri katerih gre za postopek, ki popravi poškodbe na vozilu, ki jih povzroči sonce, kamenčki, vejice, brisanje z neprimernimi krpami,… Rešitev za tako poškodovana vozila je seveda poliranje. Poliranje se v glavnem izvaja že strojno, sam postopek pa se začne z zaščito nepoliranih delov vozila, nadaljuje z uporabo grobe čistilne paste, ki odstrani praske, madeže, nato se uporabi še specialna čistilna pasta, srednje groba polirna pasta, sledi fino poliranje, nanos voska in nazadnje še čiščenje vozila.

Poliranje vozil je priporočljivo opraviti enkrat letno, še posebej vsi tisti, ki imajo parkiran avto pod krošnjami dreves, ki povzročajo trdovratno umazanijo. Če želite imeti sijoč videz vozila, odločite se za poliranje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *