Izbira pomivalnega korita za kuhinjo

kuhinja-pomivalno-koritoKo izbiramo umivalnik oziroma pomivalno korito za kuhinjo, si želimo izbrati kakovostnega, lepega, funkcionalnega in cenovno ugodnega. Kar se tiče funkcionalnosti umivalnikov so lahko običajno le ti z enojnim ali dvojnim koritom. V kolikor ima umivalnik za kuhinjo le 1 korito, se vedno označi ali je na desni ali levi strani.

Funkcionalnost pomivalnega korita

Za večje kuhinje in družine, ki imajo vsaj 3 člane, je veliko bolj primeren in praktičen umivalnik, ki ima dvojno korito. Eno pomivalno korito nam lahko služi za odlaganje umazane posode, drugi pa npr. za umivanje in izpiranje. Velikokrat pa ljudje kupijo umivalnik, ki je iste velikosti kot umivalnik z dvojnim koritom, le da ima v tem primeru umivalnik eno korito drugi del pa je raven in je namenjen predvsem odlaganju oprane posode.

Velikost pomivalnega korita

Ko kupujemo umivalnik za kuhinjo se moramo odločiti tudi glede njegove velikosti. Pri izbiri mer moramo imeti v mislih predvsem velikost in obliko bodoče ali obstoječe kuhinje. Pri kuhinjah večjih dimenzij oz. bolje rečeno dolžin, si lahko privoščimo seveda nakup večjega pomivalnega korita. Pomembno je predvsem to, da nam po vgradnji pomivalnega korita ostane dovolj delovne površine, ki jo nujno potrebujemo za izvajanje ostalih kuhinjskih opravil. Kje točno bo stalo pomivalno korito in kakšne velikosti bo je odvisno tudi od razporeditve ostalih kuhinjskih elementov kot so štedilnik, pomivalni stroj in hladilnik. Nekako splošno pravilo je, da štedilnik oz. kuhana plošča ter umivalnik ne moreta stati drug ob drugem, ter da mora biti med njima vsaj 60-80 cm razlike.

Material in oblike

Kar se tiče materialov in oblik ima vsak kupec na voljo precej različnih kombinacij. Največ  se proda pomivalnih korit pravokotnih oblik, sledijo kvadratna pomivalna korita in okrogla. Pri izbiri materialov iz katerih so narejena kuhinjska pomivalna korita prevladuje inox, ki je tudi cenovno najbolj ugoden. Sledijo umivalnika iz granita, ki so sicer dražji, imajo pa bolj prestižen videz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *