Posteljnina in prostor v omari

dormeo-posteljninaKo sva z možem opremljala stanovanje, sva za spalnico izbrala veliko omaro za oblačila, ki naj bi zagotavljala dovolj prostora tako za najino službeno garderobo kot za vse, kar nosiva v prostem času. Vendar se je trodelna omara hitro izkazala za slabo naložbo. Že kmalu po vselitvi je postala namreč premajhna, saj sva pozabila na nekaj bistvenega – na prostor, kjer bodo spravljene brisače in posteljnina. Oboje je namreč zavzelo precej veliko prostora in najina oblačila so bila nazadnje stlačena in nepregledna, drugega prostora za tako imenovano hišno perilo pa v majhnem stanovanju nisva imela.
Zdaj sva se odločila, da tako ne moreva več naprej. Kljub temu, da letno in zimsko garderobo pridno menjavama z vrhnjih polic na spodnje in bolj dostopne, je potrebna še ena omara, v kateri bodo lahko brisače in posteljnina, in odločila sva se, da staro trodelno omaro zavrževa ter dava po meri izdelati veliko vgradno omaro, kjer bova dejansko lahko izkoristila prostor od tal do stropa. Zbrala sva kar nekaj ponudb in kmalu je prišel čas za izmero, dva tedna kasneje pa se je že začela montaža. In priznati moram, da sem navdušena.

Vgradna omara je izjemno funkcionalna, saj so nama vsa najina oblačila dostopna brez težav, brisače so dobile popolnoma svoji polici, posteljnina in posteljno perilo pa so zloženi povsem na vrhu, pod stropom. Tako visoko, da niti malo ne obirajo pri pospravljanju in preglednosti oblačil, a vendarle dovolj pri roki, da lahko tudi posteljo preoblečeva brez težav. Moram priznati, da je posteljnina zato tudi pogosteje sveža, postelja pa je lepšega videza, saj sva našla celo nekaj posteljnega perila z zanimivimi vzorci in poslikavami, ki ga prej nisva nikoli uporabila – stlačeno daleč zadaj v omaro namreč prej ni nikoli prišlo na vrsto za uporabo. Težava je torej rešena – zdaj pa seveda razmišljava še o eni vgradni omari, ki bo poskrbela še za drugo vrsto nereda v najinem domu: za omaro na prehodu med kuhinjo in jedilnico, ki bo služila kot shramba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *