Kupite si kakovostno sobno kolo

sobno kolo Marsikdo, ki je v preteklosti kupil sobno kolo, si je kasneje moral priznati, da je naredil napako. Veliko ljudi je namreč mnenja, da si sobna kolesa ne morejo biti preveč različna med sabo, zato svojo odločitev sprejmejo predvsem na podlagi stroška, ki ga predstavlja nakup. A tudi za sobno kolo velja reklo »malo denarja, malo muzike«, in tudi pri njem se hitro pozna, kakšno kakovost smo kupili. Če potrebujete kvalitetno sobno kolo, obiščite spletno stran Live Active (www.liveactive.si)!

Če je sobno kolo nizke kakovosti, lahko precej hitro pride do okvare mehanizma za nastavitev težavnosti, ki se jo pri preprostejših oziroma manj kakovostnih sobnih kolesih uravnava s pomočjo magneta. Prav tako sobno kolo nižje stopnje kakovosti običajno vsebuje precej enostaven števec razdalje, ki naj bi jo prevozili med uporabo kolesa, nima pa povezave z merilnikom srčnega utripa – in to je pri aerobni vadbi še kako pomembno, saj je dobro vedeti, kdaj se srčni utrip dvigne na pravo raven, prav tako pa ga je potrebno na njej zadržati (in samo »po občutku« se pri tem gotovo ne gre ravnati).
Kadar kupujete sobno kolo, se torej v prvi vrsti odločite za kakovost. Bolje je odšteti nekoliko več in kolo uporabljati dolgoročno, če je cena zato višja, pa vedno obstaja možnost, da se odločimo za nakup na obroke. Prav tako je pomembno, kakšno znamko kolesa izberemo. Tako kot za druge stvari je namreč tudi pri sobnem kolesu pomembno, ali nam je na voljo primerno servisiranje oziroma, ali nam bo v primeru okvare na voljo popravilo.

In kaj je tisti razlog, zaradi katerega se sobna kolesa najpogosteje pokvarijo? Pravzaprav so za okvare najpogosteje krivi uporabniki sami, ki s kolesom ne ravnajo pravilno – marsikdaj si ne preberejo niti priročnika za uporabo, zaradi česar tako napačno ravnajo s samim kolesom kot tudi napačno trenirajo – in prav napačen trening je pogosto razlog, da sobno kolo že nekaj mesecev po nakupu obleži v kakšnem kotu, kjer se na njem nabira prah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *