Španščina je romanski jezik

španščinaŠpanščina je jezik, ki spada med romanske jezike. Španščino govorijo v mnogih državah na svetu, vsekakor v Španiji, večina špansko govorečih prebivalcev pa živi v Ameriki, kamor se je španščina razširila že v daljni zgodovini s preseljevanjem narodov v takratne kolonije. Se želite naučiti Španščine? Obiščite jezikovne tečaje jezikovne šole Lingula. Kliknite na www.spanscina.org

Španščina velja za zelo melodičen jezik, ki ga je prijetno poslušati. Glede na število špansko govorečih prebivalcev na svetu, španščina postaja vse bolj zanimiv jezik tako na gospodarskem, političnem področju kot tudi na področju turizma in zabave. Predvsem na področju turizma in zabave je poznavanje španščine zelo dobrodošlo, saj je zares veliko zanimivih držav, kamor se lahko odpravimo na prijetno potovanje. Učenje španščine ponuja marsikatera jezikovna šola, tako da kakšno prav gotovo lahko najdete v svojem okolju. Tečaji španščine nam ponujajo različne stopnje učenja španščine, tako, da si tečaj lahko izberemo glede na svoje interese in namene glede znanja španščine.

Marsikdo od nas si v popoldanskih ali večernih urah za sprostitev rad ogleda kakšno špansko nadaljevanko ali film. Turi pri tej sprostitvi se lahko naučimo vsaj pogovorno španščino, ki so seveda lahko koristno uporabimo na kakšnem potovanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *