Novagradnja in gradnja hiš

novogradnjeGradnja hiše je zelo zahteven projekt. Zaradi tega se lahko odločimo prepustiti delo strokovnjakom in kupimo novogradnjo. Na trgu je velika in raznolika ponudba novogradenj prilagojenih raznolikim okusom. Novogradnje hiš so dražje kot gradnja v lastni režiji. Cena novogradnje je odvisna je od velikosti hiše, lokacije, specifičnosti, faze gradnje…

Zelo priročna je hiša na ključ. V tem primeru je potrebno v novogradnjo vnesti pohištvo in se lahko vselimo. Cene se med ponudniki zelo razlikujejo. Sama sem poiskala minimalne cene. In sicer, če želimo, da je hiša zunaj zaprta pride od minimalno vsaj 500 – 750 evrov/m2. Delni ključ, ki zajema vso napeljavo 850 – 950 evrov/m2. Hiša na ključ je najdražja. Cene se začnejo pri 1000 – 1200 evrov/m2. To so cene za montažne hiše. Odvisno je od želja posameznikov. Tako se cene lahko zelo povzpnejo. Novogradnja nas lahko zelo močno udari po žepu. Zelo pomembno je, da zaupate izbranemu izvajalcu novogradenj. Podrobno je potrebno prebrati pogodbo. Tudi mali tisk. Z novogradnjo lahko dobimo prostor, ki je samo naš. Ne bo nas skrbelo, da bi nas najemodajalec vrgel ven. Ni nam potrebno plačevati najemnine. Tudi če vzamemo sorazmeren kredit, je to veliko boljše kot plačevanje najemnine. Po odplačilu kredita bo ta novogradnja naša. S plačevanjem najemnine nimamo po več letih nič za pokazati.

Pred recesijo je novogradnja doživljala velik razcvet, ki pa sedaj zamira. Ogromno število novogradenj ostaja praznih. Na žalost graditelji ne želijo bistveno znižati cene in je zaradi tega nastal začaran krog. Na pravem trgu ceno določa povpraševanje. Kliknite na povezavo, če bi radi dobili več informacij za gradnja hiše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *