Odvetniška pisarna

celje odvetniska pisarnaV Sloveniji je kar nekaj odvetniških pisarn z dolgoletnimi izkušnjami. V odvetniški pisarni je v večini primerov zaposlenih več odvetnikov, ki delujejo s pomočjo administratorjev. Strankam nudijo pravno pomoč na različnih področjih. Odvetnik pač ni specialist za vsa področja, zato je pomembno vedeti katera področja (gospodarsko pravo, evropsko pravo, kazensko pravo …) zastopa določena odvetniška pisarna oz. odvetnik.

Določene večje odvetniške pisarne pa lahko pokrivajo z večjim številom zaposlenih tudi vsa pravna področja. Pri izbiri odvetniške pisarne se je dobro poprej pozanimati glede referenc in cen. Enkrat na leto določeni odvetniki izvajajo tudi brezplačne nasvete za tiste, ki to pomoč dejansko potrebujejo in jim je zaradi finančnih težav težje dostopna. Dan brezplačne odvetniške pravne pomoči pro bono se v vsakem primeru izplača izkoristiti.

Po zakonodaji pa mora za brezplačno pravno pomoč revnejših poskrbeti tudi država. Za brezplačen praven nasvet pa se lahko obrnete tudi na spletno stran http://www.pravniki.info/, kjer vam svetujejo v povezavi z vsemi pravnimi vprašanji. Na tej strani si lahko tudi sami s pomočjo e-obrazcev izdelate kakovosten pravni dokument, in sicer iz različnih pravnih področij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *