Poceni tonerji

poceni tonerjiTonerji lahko predstavljajo kar velik strošek za podjetje. Sploh če tiskamo veliko. Te stroške pa lahko enostavno zmanjšamo. Najdražji so originalni tonerji večjih znamk. Na internetu pa lahko preverimo, če za naš tiskalnik obstaja barva drugega proizvajalca, ki je kompatibilna s tem modelom. Kupujte kvalitetetne in cenovno ugodne tonerji – kliknite na povezavo poceni tonerji.

Prazni tonerji vse prepogosto končajo v smeteh. Zanje se pripravi posebno škatlo, kjer se jih zbira na kupu za reciklažo. Veliko rabljenih tonerjev se da popraviti in ponovno napolniti. Tudi če to ni možno, so elektronski odpadek in ne spadajo v koš z mešanimi odpadki. Nekatere znamke ponujajo odvoz kartuš v reciklažo. Pripeljejo vam poseben pisarniški koš za zbiranje, ki ga odpeljejo ob dostavi novih zalog. Tako ste obenem prijazni naravi in prihranite na času.

Tudi obnovljeni tonerji so lahko zelo kvalitetni. Nekatera podjetja ponujajo barvo za polnjenje praznih doma. Tu je uspeh pogosto precej manjši. Pri uporab tonerja se ne porablja samo barva. Običajno bomo obrabili tudi glavo in še kakšen manjši del. Kvalitetno obnovljeni tonerji imajo zamenjane vse dele, ki se hitro iztrošijo. Izpis na papirju bo prav take kvalitete, kot bi bil z novimi originalnimi izdelki. Zato vam bodo nanje brez težav dali tudi garancijo.

Če so cene previsoke, je vredno razmisliti še o eni rešitvi. Če so prevelik strošek tonerji, razmislite o nakupu novega tiskalnika. Novejši model ima lahko nižjo ceno izpisa in nižjo porabo. Prav tako kot avtu na kilometer, se lahko pri tiskalniku izračunamo ceno na natisnjen list papirja. Statistiko bomo našli shranjeno v napravi. Če le ne gre za kakšen antični model. Kadar tiskalnik nima nobenih zaslončkov, običajno izpiše vse podatke, če stisnemo pravo kombinacijo gumbov.

Tonerji in kartuše niso nujno nadloga. Dobavo in naročanje si lahko avtomatiziramo. Morda razmislimo o najemo in plačevanju multifunkcijskih naprav po porabi. Tako lahko naš dragoceni čas in človeške resurse porabljamo raje za dejansko delo na projektih ali iskanje novih naročnikov.

Kliknite na povezavo, če vas zanimajo kartuše za tiskalnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *