SMS kredit za poplačilo nujnih stroškov

SMS krediti ter njihova glavna značilnost je hiter dostop do manjših vsot denarja, imajo pa eno slabo lastnost in to so visoki stroški. Po končani registraciji, prejme potrošnik kodo, z katero preko SMS sporočila naročnik najame kredit v višini do 160 €. SMS kredit je enostavna, predvsem pa hitra pot za pridobitev manjše količine denarja, ki ga potrebujemo za plačilo položnic ali kakšnega drugega največkrat nepričakovanega stroška (npr. popravilo pralnega stroja, nakup novih gum,…)

V Sloveniji edino podjetje, ki se ukvarja z SMS kreditiranjem je Ferratum s sedežem v Črnučah – je pa tudi edino podjetje, ki ga je mogoče zaslediti na slovenskem tržišču. V zadnjih letih se lahko število tovrstnih podjetji lahko povečuje, saj je število ljudi v krizi vedno več. Sicer pa gre za neodgovorno kreditiranje, saj tovrstna podjetja z SMS kreditiranjem znajo izrabljati neznanje ter samo stisko potrošnikov – predvsem pa lahko zadolženost povečajo pri finančno ranljivih skupinah prebivalstva, kot so mladi, starejša populacija oziroma pri samo tistih, ki so že prezadolženi.

Z samim SMS kreditom pri izposoji do 160 evrov, pa bi imeli 40 evrov stroškov. Kreditojemalec pa v času pol ure prejme na tekoči račun, ročnost takega kredita pa je 15 dni. SMS kredite lahko pa primerjamo tudi z ponudbo na bankah, saj bi potrošniki s pomočjo kartice ter plačilom 160 € z odloženim plačilom ne imeli stroškov – brezobrestni mesečni kredit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *