Tonerji

tonerjiSedaj, ko smo vse lepo pripravili in natipkali je čas, da tudi natisnemo. V upanju, da bo to brez težav, enostavno pozabimo, da se nam lahko kje zalomi. Glej ga zlomka, sreča je na naši strani! Zgodi se nepričakovano in predvsem za ta primer zelo neprijetno in nezaželjeno. Vam pri tiskalniku utripa, da je nekaj narobe? In najprej pomislite, da je ime za vaše probleme, tonerji.

Ja, kaj pa drugega. Tonerji so oblika kartuše, ki se uporabljajo pri laserskih tiskalnikih. In enako kot vam zmanjka barve pri navadnem tiskalniku, se nam lahko zgodi tudi pri laserskem. Šment! Pa smo primorani na lov za tonerji. Sicr je danes to zelo rabljena možnost, tako da nam ne bo treba verjetno dolgo brskati in iskati, razen, če tega seveda sami ne želimo. Lahko se odpravimo v prvo trgovino, kjer prodajajo računalniške komponente in drugo opremo. Zagotovo bomo našli iskano. Lahko pa tudi naročimo kar preko spleta.

Ker so tonerji različni, saj so različni tudi laserski tiskalniki, moramo najti tistega, kateri bo sovpadal z našim tiskalnikom. Eden brez drugega ne gre skupaj in zato so praviloma tudi ustrezno označeni, tako da ne bomo imeli težav pri tem, da ne bi našli ustreznega našemu tiskalniku. Izpišemo kodo, oznako, število ali katero drugo označbo ter enostavno in hitro uredimo problem. Le če se nam mudi, pa poiščemo alternativno rešitev, kot je tiskanje kje drugje.

Tonerji kot vse druge stvari tudi imajo življenjsko dobo, saj gre za potrošni material. Vendar pa je ta odvisna tudi od uporabe. Če tiskalnih rabimo pogosto, se bo zgodilo, da bodo ti tudi hitreje prazni. In, ker običajno vse kar je prazno lahko na novo polnimo ali obnovimo, je toner tudi ena teh stvari. Če se odločimo za obnovitev je enako pomembno, da izberemo ustrezne lastnosti polnitve, kot je pomembno, če bi kupili novega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *