Zakaj ni vsaka krema proti gubam primerna za uporabo

Krema proti gubam je kozmetični izdelek, ki se ga poslužujejo predvsem ženske v zrelih letih, njena uporaba pa se priporoča vsakomur od 20. leta starosti naprej. Takrat se namreč proizvodnja kolagena, ki med drugim skrbi tudi za lep videz kože, prične postopoma upočasnjevati. Zaradi tega je koža vedno manj elastična, obnavlja se počasneje in postaja bolj suha ter zgubana, kar pa marsikatero žensko moti. Kakovostna krema proti gubam je za to idealna rešitev, saj nadomesti in prepreči upad kolagena v telesu.

A previdno pri nakupu, saj ni vsaka krema proti gubam primerna za uporabo – kvalitetne kreme ne vsebujejo nevarnih in zdravju škodljivih snovi. Najbolje je, če so izdelane iz naravnih in kakovostnih koži prijaznih sestavin, ki so klinično in dermatološko testirane. Ker koža s staranjem izgublja vlago, dobra krema proti gubam vsebuje vlažilne sestavine, ki ji vlago povrnejo in jo ščitijo pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Koža tako z redno uporabo postane bolj elastična, čvrsta in gladka. Pomembno je, da se sestavine dobro vpijejo v kožo, a je ob tem ne obtežijo. Nekakovostni kozmetični izdelki, ki obljubljajo čudeže, koži nemalokrat v resnici prej škodujejo kot koristijo, saj jo preveč obremenijo.

Ob nakupu je priporočljivo preveriti tudi, kateremu tipu kože je namenjena izbrana krema proti gubam – z nakupom kreme, ki je primerna za vsak tip kože, zagotovo ne boste zgrešili. Ženske imamo namreč na obrazu pogosto suho kožo, medtem ko je lahko na vratu ali dekolteju tip kože popolnoma drugačen. S pravilno izbiro boste tako isto kremo lahko uporabljali na različnih predelih telesa. Pozorno pa tudi pri izbiri embalaže – kreme, ki se nahajajo v lončkih, so zaradi rednega odpiranja izpostavljene zunanjim dejavnikom in vdoru bakterij. Zato so za uporabo primernejše kreme v tubicah ali plastičnih embalažah s pumpicami, saj niso izpostavljene zraku in svetlobi, poleg tega pa je njihova uporaba bolj higienična.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *